Selecteer een pagina

Op het moment dat je een prachtig horloge hebt liggen, maar deze bijna niet, of zelfs nooit meer draagt, kun je overwegen om het te verkopen. Je horloge verkopen kan ervoor zorgen dat jij een mooi bedrag op je spaarrekening kunt bijschrijven. We snappen best, dat je niet helemaal weet hoe je dit proces in gang moet zetten. We hebben de drie belangrijkste tips voor je op een rij gezet, waar je op moet letten als je je klokje wilt verkopen. Zo gaat het verkopen ook jou, met succes lukken. 

Van welk materiaal is het horloge?

Als eerst is het belangrijk om te weten van welk materiaal het horloge precies is gemaakt. Dat kan direct van invloed zijn op het bedrag wat je eventueel kunt ontvangen bij een verkoop. Horloges die (deels) zijn gemaakt van zilver of goud hebben vaak een hogere waarde. Mocht je twijfelen of jouw horloge van echt zilver of goud gemaakt is, kun je een afspraak maken met een expert. Er wordt dan uitgebreid onderzoek naar gedaan en in de meeste gevallen kunnen deze mensen je ook direct een bod doen. We raden aan om het horloge door meerdere handelaars te checken om te kijken wie het meeste wilt betalen. 

Het merk van het horloge

Als het materiaal weinig waard blijkt te zijn, betekent dat niet dat je je horloge niet voor veel geld kan verkopen. Het merk speelt namelijk ook een grote rol. Mocht je bijvoorbeeld in het bezit zijn van een Rolex, Chronoswiss, Cartier, Tag Heuer, Omega, Breitling of een Patek Philippe dan kun je de kassa al horen rinkelen, mits ze natuurlijk echt zijn. De exacte waarde kan bepaald worden door het horloge te laten taxeren. Doe dit het liefst bij iemand die een specialist is, in deze merken. 

De conditie van het horloge controleren

Tot slot is het ook van groot belang dat je de conditie van jouw horloge goed controleert. Kijk bijvoorbeeld of de wijzerplaat nog in goede staat is, of de batterij eventueel vervangen moet worden en/of de wijzers nog de juiste bewegingen maken. Dit kan allemaal invloed hebben op de prijs. Als je horloge in uitstekende staat verkeert, levert dat veel meer op wanneer je horloge gebreken heeft. Het repareren van je horloge, voordat je het verkoopt, kan winstgevend zijn. 

Snelle en betrouwbare: iPhone reparatie in Breda

Snelle en betrouwbare: iPhone reparatie in Breda

Een gebarsten scherm, een niet functionerende home knop of een batterij die snel leegloopt het zijn frustrerende problemen waar veel iPhone gebruikers mee te maken krijgen. Gelukkig hoef je je iPhone niet direct te vervangen. Bij een betrouwbare telefoonwinkel in...

De mogelijkheden van een badkamermeubel

De mogelijkheden van een badkamermeubel

De badkamer is en van de ruimtes die vaak als laatste wordt aangepakt wanneer er verbouwd wordt. Toch is dat zonde, want de badkamer kan een ruimte zijn van rust en ontspanning. Hoe de badkamer wordt ingericht speelt hierbij een rol. Badkamermeubels kunnen hierbij...