Selecteer een pagina

Een ondergrond egaliseren voordat er een tegelvloer op komt te liggen biedt veel voordelen. Zo kan de vloer zo vele jaren meegaan. Dat is vaak echter alleen het geval als de ondergrond goed geëgaliseerd is. Wanneer een vloer niet correct wordt geëgaliseerd, kan de tegelvloer in de toekomst allerlei problemen veroorzaken, zoals scheuren en ongelijkmatige slijtage. In deze blog bespreken we hoe belangrijk het is om een tegelvloer te egaliseren en waarom je deze klus het best aan de vakman overlaat. Als je meer wilt weten over de voordelen van het egaliseren van een tegelvloer, ben je hier dus aan het juiste adres!

Een tegelvloer egaliseren voor een vlakke vloer

Als je ooit op een vloer met allerlei oneffenheden hebt gelopen, weet je hoe vervelend en onaantrekkelijk dat kan zijn. De ondergrond egaliseren voor een tegelvloer biedt hiervoor gelukkig de uitkomst. Oneffenheden in een vloer kunnen ervoor zorgen dat mensen struikelen en kunnen ook leiden tot het voortijdig slijten van de tegels. Dit komt omdat de tegels niet gelijkmatig kunnen slijten als ze niet op een vlakke ondergrond rusten. Bovendien kan een oneffen vloer ervoor zorgen dat een kamer er veel minder gepolijst en afgewerkt uitziet dan het geval zou zijn als de vloer glad en egaal was. Het beste resultaat bereik je dus door eerst te egaliseren voor je een tegelvloer legt.

Een tegelvloer egaliseren voor een langere levensduur

Daarnaast is de kans erg groot dat je tegelvloer kan gaan verzakken als er niet over egaliseren wordt nagedacht. Dit is een bekend probleem dat vaak pas later, als de vloer al een poosje ligt, begint op te vallen. Dat komt doordat de vloer vaker gebruikt zal worden om op te lopen, waardoor een oneffen vloer als gevolg van een oneffen ondervloer later pas duidelijk zal worden. Door de ondergrond eerst te egaliseren, zorg je voor een effen ondergrond die waterpas is. Egaliseren voor een tegelvloer is dus een investering die zich na verloop van tijd dubbel en dwars terugverdient!

Een tegelvloer laten egaliseren

Om bovenstaande redenen is het belangrijk dat je de tijd neemt om je vloer te egaliseren voordat je tegels gaat leggen. Dit is een klusje dat doe-het-zelvers beter niet kunnen doen, want het vereist expertise, nauwkeurigheid en een hoop tijd. Laat het egaliseren tegelvloer in plaats daarvan over aan de professionals, zodat je er zeker van kunt zijn dat je vloer lang glad en egaal is en zal blijven!

Een gietvloer in je woonkamer? Dit zijn de voordelen

Een gietvloer in je woonkamer? Dit zijn de voordelen

Wanneer je aan een gietvloer denkt, is het eerste wat in je opkomt waarschijnlijk een ziekenhuis of een ander groot institutioneel gebouw. Gietvloeren worden echter ook steeds populairder voor gebruik voor de woonkamer.

Het belang van een goede nageltafel voor nagelstylisten

Het belang van een goede nageltafel voor nagelstylisten

Als nagelstylist is het belangrijk dat je een goede werkomgeving hebt. Dit betekent dat je moet beschikken over alle nodige producten, hulpmiddelen en materiaal om het werk gemakkelijker en comfortabeler te maken. Een van de belangrijkste dingen die ongetwijfeld niet...

Zo kies je het beste materiaal voor je tuintegels

Zo kies je het beste materiaal voor je tuintegels

Tuintegels worden steeds populairder omdat mensen zich realiseren welke voordelen ze bieden ten opzichte van tuinen met planten. Tuintegels zijn een geweldige manier om direct een tuin te creëren die weinig onderhoud vergt en er geweldig uitziet. Alhoewel een tuin met...