Selecteer een pagina

Een makkelijke manier om aan je dagelijkse beweging te komen is door te gaan fietsen. Het is zowel fysiek- als mentaal goed voor je. Het is vrijwel geschikt voor iedereen en daarom is het aan te raden om er vandaag nog mee te starten. Ga met de fiets naar het werk in plaats van de auto, doe boodschappen op de tweewieler en laat ook je auto staan als je naar de markt gaat. Je kunt natuurlijk ook iedere dag op een vast tijdstip een rondje fietsen. Doe wat voor jou het prettigst is. Heb je geen geld voor een nieuwe fiets? Niet getreurd! Je kunt natuurlijk ook een tweedehands fiets kopen. We hebben een aantal redenen voor je op een rijtje gezet waarom fietsen nou eigenlijk zo gezond is. 

Het zorgt voor ontspanning

Als je aan het fietsen bent is het heel makkelijk om even je zinnen te verzetten. Dat zorgt er vervolgens voor dat je lichaam zich kan ontspannen waardoor je mentaal helemaal tot rust kunt komen. Een ander voordeel is dat er tijdens het fietsen ook het stofje endorfine wordt aangemaakt. Dit is een gelukshormoon wat ervoor zorgt dat je je gelukkiger gaat voelen. Je ervaart daardoor ook meteen een stuk minder stress.

Minder kans op ziekte

Wat ook zeker niet onbelangrijk is, is dat fietsen kan bijdragen aan het verminderen van de kans op verschillende ziektes. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan hart- en vaatziekten maar ook diabetes type 2. Daarnaast zorgt fietsen er ook voor dat bloedvaten sterker worden waar de kans op dichtslibben minder wordt. 

Je kunt er mee afvallen

Nog een groot pluspunt van fietsen is dat je het een handje kan helpen op het moment dat je bezig bent met afvallen. De beweging is niet intensief waardoor je het makkelijk kunt volhouden. Ook als je zwaar overgewicht hebt. Met een half uur fietsen kun je tot wel 300 calorieën verbranden. Dus waar wacht je nog op?

De nacht wordt een stuk comfortabeler

Tot slot heeft fietsen ook een positief effect op je slaap. Je lichaam zal beschikken over een voldaan gevoel waardoor het makkelijker wordt om in slaap te komen. Daarnaast kan het ook zijn dat je er langer door kunt slapen waardoor je nog uitgeruster wakker wordt. Omdat je fietsen natuurlijk in de buitenlucht doet, wordt er ook cortisol aangemaakt door je lichaam. Dat is een stresshormoon dat bijdraagt aan je nachtrust. 

Help! Ik ben gestoken door een wesp, wat nu?

Help! Ik ben gestoken door een wesp, wat nu?

Steken van wespen komt helaas vrij vaak voor, vooral tijdens de zomermaanden. Hoewel wespensteken over het algemeen pijnlijk en ongemakkelijk kunnen zijn, zijn ze in de meeste gevallen niet ernstig. In zeldzame gevallen kunnen ze echter leiden tot ernstige allergische...

Dingen die je moet weten voordat je een makelaar kiest

Dingen die je moet weten voordat je een makelaar kiest

Het kiezen van de juiste makelaar is een belangrijke beslissing. Het kan een moeilijk proces zijn, maar met de juiste kennis en onderzoek kunt u een weloverwogen keuze maken. Wanneer u makelaars overweegt, is het belangrijk om de verschillende soorten diensten die zij...

Rijlessen in Amsterdam, waarom je dit zou moeten doen!

Rijlessen in Amsterdam, waarom je dit zou moeten doen!

Rijlessen bij een rijschool in Amsterdam kunnen een onvergetelijke ervaring zijn voor iedereen die op zoek is naar een manier om te leren autorijden. Of je nu een beginnende bestuurder bent of op zoek bent naar verbetering van je rijvaardigheden, een rijschool in...