Selecteer een pagina

Wanneer je je huis renoveert of verbouwd, is het toilet vaak een bijzaak. Veel mensen besteden namelijk meer aandacht aan de inrichting van hun woonkamer en eethoek. Alhoewel dit erg begrijpelijk is, het zijn namelijk ruimtes waar jij en je gasten veel gebruik van maken, wordt het toilet hierbij vaak vergeten. En dat is best vreemd, gezien het toilet een van de belangrijkste ruimtes van je huis is. Zowel jij als je gasten brengen er namelijk veel tijd door. Juist daarom kan het handig zijn om na te denken over een WC renovatie. In dit artikel geven we je een aantal tips voor een WC renovatie, zodat ook je toilet past bij de rest van je inrichting en dezelfde nieuwe frisse look heeft.

Je beschikbare ruimte

Voordat je begint na te denken over allerlei mogelijke inrichtingen en stijlen, is het verstandig om eerst je beschikbare ruimte in je achterhoofd te houden. Een kleine toiletruimte lijkt namelijk al snel aardig vol, waardoor het daarom verstandiger is om te kiezen voor een minimalistische inrichting. Met een grotere toiletruimte kan je meer spelen met de inrichting, waardoor ook de keuze voor een geschikte WC en wasbak makkelijker wordt.

Een nieuwe WC

Er zijn namelijk twee keuzemogelijkheden als het aankomt op een nieuwe WC: een staand of een hangend model. Een staande WC, zoals de naam al doet vermoeden, staat op de vloer en is daardoor maar beschikbaar in één standaard hoogte. Een hangende WC daarentegen, kan je op elke hoogte laten monteren en is makkelijker schoon te maken. Daar zit echter wel een kanttekening bij: het waterreservoir wordt hierbij in de muur gebouwd, waardoor er minder beschikbare ruimte overblijft. Als je minder ruimte tot je beschikking hebt, moet je deze keuze dus goed overwegen vóór je WC renovatie begint.

Wasbakken in verschillende soorten en maten

Tegenwoordig zien we steeds vaker moderne wasbakken terugkomen als het op WC renovaties aankomt. Deze wasbakken zijn vaak niet wit meer, maar donkerder van kleur en vaker rechthoekig dan rond. Alhoewel dit type wasbakken een eigentijdse en hippe uitstraling hebben, nemen ze vaak ook meer ruimte in beslag. Meet dus van tevoren goed op wat je speelruimte is, zodat je ook nog wat bewegingsruimte over hebt.

Een toilet met of zonder tegels

Een mooie toiletruimte hoeft al lang niet meer wit te zijn. Veel mensen kiezen steeds vaker voor donkere tegels of donkere muren voor hun WC renovatie. Daarbij zien we overigens ook steeds minder vaak tegels in toiletruimtes: steeds meer mensen verwijderen de tegels en kiezen in plaats daarvoor voor stucen. Op deze manier kun je namelijk de muren van je toiletruimte verven in elke gewenste kleur en zelfs textuur aanbrengen. Zo weet je zeker dat je toilet na de WC renovatie past bij de rest van je inrichting en een frisse look heeft!

Tips bij het inrichten van je tuin

Tips bij het inrichten van je tuin

Je tuin in de ideale plek om lekker te kunnen ontspannen en is een plek waar je veel mooie momenten kunt beleven: van een avondje gezellig eten met vrienden, tot het genieten van de zonnestralen.

Tips om je huis op te leuken

Tips om je huis op te leuken

Bent u op zoek naar tips om wat persoonlijkheid en stijl toe te voegen aan uw huis? Dan is kunst is de perfecte oplossing!