Selecteer een pagina

Voor veel mensen is de zomer niet alleen een warm seizoen en een langverwachte vakantie, maar ook een gelegenheid om te pronken met nieuwe outfits of mooie foto’s bij het zwembad. Afvallen hoeft niet één keer per jaar te gebeuren vanwege het naderende strandseizoen. Het is echter moeilijk om een motivatie te vinden die oprechter en sterker is dan het verlangen om tegen de zomer slank te zijn.

Omdat de tijd snel vliegt, moet je onmiddellijk actie ondernemen. De keuze van de afslankmethode heeft een directe invloed op het succes van je onderneming. Sommige mensen werden geholpen door speciale medicijnen en anderen toonden wilskracht en veranderden hun levensstijl.

Zullen medicijnen je helpen afvallen in de zomer?

Afslankmedicijnen zijn niet voor mensen die besloten hebben slanker te worden of zich voor te bereiden op de zomer, maar voor een bepaalde categorie mensen:

 1. Patiënten die lijden aan obesitas
 2. Mensen met overgewicht en een geassocieerde comorbide aandoening

De indicaties variëren van medicijn tot medicijn, maar de logica achter het gebruik is altijd dezelfde – de therapie is gerelateerd aan de behandeling van bepaalde pijnlijke aandoeningen.

Als je body mass index (BMI) hoger is dan 27, kun je naar de dokter gaan. Hij zal beoordelen of je behoefte hebt aan een medicamenteuze methode om gewicht te verliezen. Als die behoefte er is, zal hij je een recept geven en kun je de juiste medicatie kopen. Dit kan Saxenda zijn of iets anders. Saxenda mag niet zonder recept verkocht worden, houd hier rekening mee bij de aankoop van dit product. Dit voorkomt gevallen waarin mensen de medicatie kopen zonder een indicatie voor behandeling te hebben.

Dit betekent niet dat de medicijnen je van de zomer niet zullen helpen met afvallen. Ze zijn goedgekeurd voor gebruik en zijn effectief. Als je tijdig met de behandeling begint, kun je met een veel aantrekkelijker figuur aan het strandseizoen beginnen. Het enige probleem is dat de therapie meestal geen weken, maar maanden duurt. Gemiddeld 12 maanden. Gedurende deze tijd moet de patiënt nieuwe eetgewoonten en een andere levensstijl ontwikkelen. Tegen het einde van de behandeling (volgens studies) hebben patiënten ongeveer 10% van hun oorspronkelijke lichaamsgewicht verloren.

Als je BMI lager is dan 27, is een goed dieet en lichaamsbeweging de juiste weg. Er zijn geen andere alternatieven voor gezond en snel gewichtsverlies.

Dieet en oefeningen voor snel afvallen

Kunnen dieet en sport leiden tot snel afvallen? Absoluut ja. Moet je ernaar streven om heel snel af te vallen? Absoluut niet.

Afvallen moet niet spontaan gebeuren, maar systematisch. Daar zijn verschillende redenen voor:

 • Systematisch afvallen belast het lichaam niet (het is belangrijk om je fysieke en mentale gezondheid te behouden).
 • Door stap voor stap af te vallen, wen je gemakkelijker aan de veranderingen in je leven.
 • Het duurt ongeveer 30 dagen om gewoonten te ontwikkelen (zowel op het gebied van voeding als op lichamelijk gebied).
 • Je hebt tijd nodig voor je dierbaren om je inzet te erkennen en een extra steun en motivator voor je te worden
 • Je geeft jezelf de kans om niet alleen af te vallen voor de zomer, maar om voor altijd te veranderen en slanker te worden voor de lange termijn.

Een dieet om snel af te vallen moet een evenwicht bewaren tussen weinig calorieën en veel voedingsstoffen. Het is niet alleen belangrijk om een uitgebalanceerd menu te hebben, maar ook een geschikt eetschema. Het moet rekening houden met je werkschema en levensstijl. Anders kun je je gewoon niet aan het schema houden en wordt het dieet op een gegeven moment een gewone maaltijd. Daarom moet je een voedingsdeskundige raadplegen die je kan helpen de perfecte oplossing voor jou te vinden.

Je kunt ook zonder de hulp van een specialist. De kwaliteit van het dieet kan minder zijn, maar doorzettingsvermogen en zelforganisatie zullen deze tekortkoming kunnen compenseren.

Houd tijdens het dieet rekening met het volgende:

 • Het is noodzakelijk om de consumptie van suikerhoudende producten te minimaliseren
 • Het is noodzakelijk om voedsel in kleine porties te nemen, maar meerdere keren per dag (ten minste 3 en bij voorkeur 4-5).
 • Beperk alcoholgebruik tot een minimum
 • Eet minstens 3 uur voor het slapengaan.
 • Drink voldoende water

Sport of speciale lichaamsoefeningen zijn belangrijk om het energieverbruik te verhogen en het lichaam vetvoorraden te laten verbranden. Zelfs als je een calorietekort hebt bereikt door een goed dieet, is het belangrijk om een actieve levensstijl te behouden zodat gewichtsverlies gepaard gaat met een vermindering van vetophopingen in plaats van spiermassa.

Het is belangrijk om oefeningen te kiezen die niet alleen geen risico vormen voor je gezondheid, maar ook leuk voor je zijn. Als je niet van hardlopen houdt, zal het moeilijk zijn om een gewoonte te ontwikkelen en gemotiveerd te blijven. Je kunt kiezen voor groepsoefeningen of teamsporten. Groepsmotivatie is geweldig voor beginners.

Conclusies

Je hebt een kans om tegen de zomer af te vallen. Het is genoeg om wilskracht en doorzettingsvermogen te tonen. Als je een ziekte hebt die verband houdt met overgewicht, ga dan naar de dokter. Als je geen indicatie hebt voor behandeling, ga dan serieus aan de slag met veranderingen in je eet- en leefstijl. Goede voeding en systematische lichaamsbeweging zullen helpen om je figuur te verbeteren. Verwacht geen onmiddellijke resultaten. Je moet minstens 2 maanden voor de geplande datum beginnen met afvallen voor de zomervakantie. Beter nog – laat je niet leiden door data en de mening van anderen, maar werk systematisch aan je gewoontes en verander ze. In dat geval zul je niet alleen slank zijn in de zonnige zomer, maar op elk moment van het jaar en bij elk weertype.

Zwammen in huis, waar komen deze vandaan en hoe kom je er vanaf?

Zwammen in huis, waar komen deze vandaan en hoe kom je er vanaf?

Heb je last van zwammen in je huis? Dat is natuurlijk heel vervelend. Maar geen paniek, je bent hier op de juiste plek beland. In deze blog duiken we samen in de wereld van zwammen: waar ze vandaan komen, waarom ze juist in jouw aanwezig zijn en natuurlijk hoe je ze...

De verschillende modellen spijkerbroeken: welke past bij jou?

De verschillende modellen spijkerbroeken: welke past bij jou?

In de wereld van mode en stijl is er één kledingstuk dat een tijdloze favoriet blijft: de spijkerbroek. Maar binnen deze categorie is er een overvloed aan verschillende modellen om uit te kiezen. Of je nu op zoek bent naar een klassieke rechte snit, een trendy skinny...

Slecht slapen en wat je ertegen kunt doen!

Slecht slapen en wat je ertegen kunt doen!

Een diepe slaap is van onschatbare waarde voor het welzijn. Het is bijna net als een giganstisch bedrag winnen bij betFIRST. Dit wordt duidelijk wanneer je gedurende een periode slecht slaapt. Je voelt je dan vermoeid, prikkelbaar en neerslachtig. Slaapgebrek kan...