Selecteer een pagina

Hoeveel dagen heeft een jaar, en hoe zit het ook alweer met een schrikkeljaar? Om de hoeveel jaar hebben we die en hoe zat het ook alweer precies? In deze blog vertellen we je alles moet weten over de dagen van het jaar!

Hoeveel weken heeft een jaar?

Hoeveel weken heeft een jaar? Een jaar heeft 52 of 53 weken. Hoe kan dit nou verschillen zou je denken? Dit komt doordat je met het totaal aantal dagen niet op een precies aantal weken uitkomt. Het ligt er dus aan op welke dag het jaar begint of het jaar uit 52 of 53 dagen bestaat. Zo hadden het jaar 2018 en 2019 maar 52 weken, echter had het jaar 2020 had 53 weken. 

Hoeveel werkdagen heeft een jaar?

Hoeveel werkdagen heeft een jaar? Het aantal werkdagen dat je als persoon hebt in een jaar is natuurlijk afhankelijk van hoeveel dagen je werkt. Om het nu even makkelijk te houden gaan we nu uit van iemand die voltijds werkt en rekenenen we even geen vakantiedagen en feestdagen mee. In dit geval zou je uitkomen op een totaal van maar liefst 260 dagen. Hierbij gaan we uit van 52 weken keer 5 werkdagen, waardoor je 260 krijgt. Omgerekend naar uren kom je dan uit op meer dan tweeduizend uren. Het is maar goed dat we niet alle werkdagen hoeven te werken. Dat zou toch iets teveel zijn van het goede. Gelukkig hebben we nog feestdagen en vakantiedagen. 

Hoeveel dagen weekend heeft een jaar?

Nu je weet hoeveel werkdagen een jaar heeft ben je vast ook wel benieuwd naar het aantal dagen weekend dat een jaar heeft. Uitgaande van alleen de zaterdag en de zondag komen we uit op 104 dagen weekend. Dat klinkt natuurlijk wel weer lekker. je zit hiermee al op 40 dagen van het aantal werkdagen dat een jaar heeft. Tel daarnaast nog de feestdagen en vakantiedagen bij je hebt en het valt gelukkig allemaal wel mee. Daarnaast zie je ook steeds vaker dat mensen parttime werken in plaats van fulltime. Met een werkdag minder zou je al naar 156 dagen weekend gaan tegenover 208 werkdagen. En dat is zonder je vakantie en feestdagen. 

Hoeveel feestdagen heeft een jaar?

Hoeveel feestdagen heeft Nederland in een jaar? De feestdagen in Nederland zijn op te delen in drie categorieën: nationale feestdagen, algemeen erkende feestdagen en overige feestdagen. Hoeveel nationale feestdagen hebben we dan in Nederland? Dit zijn er niet veel dit zijn enkel koningsdag op 27 april en bevrijdingsdag op 5 mei. Vroeger was bevrijdingsdag maar eens per vijf jaar een nationale feestdag maar sinds 1990 is dit elk jaar het geval. Echter betekent dit helaas niet dat je elk jaar vrij bent op bevrijdingsdag.  Naast de nationale feestdagen heb je dus nog de algemeen erkende feestdagen, dit zijn o.a. nieuwjaarsdag, goede vrijdag, de paasdagen, de pinksterdagen, de kerstdagen en hemelvaartsdag. Hiermee komen we dus uit op 11 wettelijke erkende feestdagen. Naast deze feestdagen zijn er nog de overige feestdagen zoals halloween, prinsjesdag en allerheiligen. Echter, worden deze niet wettelijk erkend en ook niet door iedereen in acht genomen. 

Het belang van een goede nageltafel voor nagelstylisten

Het belang van een goede nageltafel voor nagelstylisten

Als nagelstylist is het belangrijk dat je een goede werkomgeving hebt. Dit betekent dat je moet beschikken over alle nodige producten, hulpmiddelen en materiaal om het werk gemakkelijker en comfortabeler te maken. Een van de belangrijkste dingen die ongetwijfeld niet...

Zo kies je het beste materiaal voor je tuintegels

Zo kies je het beste materiaal voor je tuintegels

Tuintegels worden steeds populairder omdat mensen zich realiseren welke voordelen ze bieden ten opzichte van tuinen met planten. Tuintegels zijn een geweldige manier om direct een tuin te creëren die weinig onderhoud vergt en er geweldig uitziet. Alhoewel een tuin met...

Zo kies je de beste fotolijst 30×40: Tips en trucs

Zo kies je de beste fotolijst 30×40: Tips en trucs

Een fotolijst 30x40 is een geweldige manier om je favoriete foto's te laten zien. Het kan echter moeilijk zijn om de juiste te kiezen. Daarom hebben we deze gids samengesteld over hoe je de beste 30x40 fotolijst voor je behoeften kunt kiezen. Houd er rekening mee dat...