Selecteer een pagina

Als je vaak in de keuken staat en het ook leuk vindt om in de keuken bezig te zijn, is een keukenmachine misschien wel iets voor jou. Dit is een multifunctioneel apparaat wat het bakken een stuk makkelijker en efficiënter maakt. In dit artikel leggen we uit wat een keukenmachine precies is en wat je ermee kunt.

Wat is een keukenmachine?

Een keukenmachine wordt vaak als eerste herkend aan de arm met daaronder een grote mengkom. Het is een vrij zwaar apparaat van ongeveer 10 kilo waardoor het heel stabiel staat maar lastig te verplaatsen is. Als je voor het bakken graag alles zelf vers wilt bereiden, is een keukenmachine daar heel geschikt voor. Met een keukenmachine kun je mixen, kneden en kloppen. Je kunt er deeg en beslag mee maken. Je kunt verschillende opzetstukken vastmaken aan de arm, zoals deeghaken, gardes, kloppers en spatels.

Waar kun je een keukenmachine voor gebruiken?

Taarten en cakes

Je kunt natuurlijk ook een normale mixer gebruiken om taart- en cakebeslag te maken, maar daar wordt het beslag lang niet zo luchtig van als wanneer je met een keukenmachine mixt.

Milkshakes & smoothies

De keukenmachine werkt ook prima voor het maken van milkshakes & smoothies. De sterke motor van de arm zorgt ervoor dat de stukjes fruit en eventuele andere ingrediënten goed gemalen worden tot een zachte, smeuïge substantie die ideaal is voor smoothies en milkshakes.

Geraspte & fijngesneden groenten

Met de keukenmachine kun je sneller, en dus ook efficiënter, groenten in stukjes snijden en raspen. Dit kan bijvoorbeeld heel handig zijn wanneer je een feest geeft en er een groot aantal mensen blijft eten en je dus snel en veel eten klaar moet maken.

Deeg kneden

Wanneer je bijvoorbeeld brood wilt maken, kan de keukenmachine goed helpen bij het kneden van het deeg en dit scheelt behoorlijk wat armkracht.

Om veel van de bovengenoemde dingen te maken, zul je misschien wel extra accessoires nodig hebben, zoals snij- en raspschijven, gardes, blenders en kneedhaken. Dit neemt echter niet weg dat het gebruik van een keukenmachine het werk in de keuken een stuk makkelijker zal maken en veel tijd zal schelen. Er zijn genoeg verschillende soorten van deze machines om uit te kiezen met verschillende prijskaartjes dus beslis voor jezelf wat je budget is en wat je precies wilt dat de keukenmachine kan en vind jouw ideale apparaat voor in de keuken. 

Zwammen in huis, waar komen deze vandaan en hoe kom je er vanaf?

Zwammen in huis, waar komen deze vandaan en hoe kom je er vanaf?

Heb je last van zwammen in je huis? Dat is natuurlijk heel vervelend. Maar geen paniek, je bent hier op de juiste plek beland. In deze blog duiken we samen in de wereld van zwammen: waar ze vandaan komen, waarom ze juist in jouw aanwezig zijn en natuurlijk hoe je ze...

De verschillende modellen spijkerbroeken: welke past bij jou?

De verschillende modellen spijkerbroeken: welke past bij jou?

In de wereld van mode en stijl is er één kledingstuk dat een tijdloze favoriet blijft: de spijkerbroek. Maar binnen deze categorie is er een overvloed aan verschillende modellen om uit te kiezen. Of je nu op zoek bent naar een klassieke rechte snit, een trendy skinny...

Slecht slapen en wat je ertegen kunt doen!

Slecht slapen en wat je ertegen kunt doen!

Een diepe slaap is van onschatbare waarde voor het welzijn. Het is bijna net als een giganstisch bedrag winnen bij betFIRST. Dit wordt duidelijk wanneer je gedurende een periode slecht slaapt. Je voelt je dan vermoeid, prikkelbaar en neerslachtig. Slaapgebrek kan...