Selecteer een pagina

Als je graag tijd doorbrengt in je tuin, maar geen zin hebt in de rompslomp van het onderhoud ervan, dan is worteldoek iets voor jou! Alhoewel veel mensen dagelijks genieten van hun tuin, blijft het eeuwig verwijderen van onkruid een erg vervelende klus. Worteldoek wordt soms ook wel anti worteldoek of gronddoek genoemd en helpt om je tuin onderhoudsvriendelijker te maken. Het is gemakkelijk neer te leggen en kan op verschillende manieren gebruikt worden. Blijf lezen om meer te leren over hoe worteldoek je kan helpen om een mooie tuin te hebben zonder al het werk!

Wat is worteldoek

Worteldoek is een doek dat gemaakt is van geweven kunststof. Deze vezels worden samen geweven tot een doek die helpt de groei van onkruid tegen te gaan. Worteldoek is vaak zwart en heeft vaak een paar lijnen. Deze lijnen kunnen je helpen te beslissen waar op het worteldoek je planten wilt plaatsen. Worteldoek kan worden gebruikt om een hele tuin te bedekken, of het kan worden gebruikt op specifieke plaatsen waar onkruid de neiging heeft te groeien.

Hoe leg je worteldoek

Het leggen van worteldoek is gelukkig een zeer eenvoudig proces. Leg het doek gewoon op de plaats die je wilt beschermen. Als je het worteldoek wilt gebruiken en ook planten op die plek wilt, kun je kleine gaten in het worteldoek maken waardoor je de planten poot. Pas er wel op dat je deze gaten niet te groot maakt, want dan kan het onkruid ook hier gaan groeien. Ook als je liever grind in je tuin wilt kan worteldoek helpen. Na het worteldoek gelegd te hebben, kun je simpelweg het grind erover heen storten. Het is overigens aan te raden om één stuk worteldoek te gebruiken. Als je toch meerdere stukken worteldoek wilt gebruiken, kun je ze het beste vijf tot tien centimeter laten overlappen om te voorkomen dat de doeken verschuiven.

Worteldoek kopen

Worteldoek kan helpen om je tuin onderhoudsvriendelijker te maken door te voorkomen dat er onkruid in groeit. Doordat het worteldoek geen zonlicht doorlaat, is het onmogelijk voor onkruid om onder het doek te groeien.  Dit betekent dat je geen tijd hoeft te besteden aan het verwijderen van onkruid uit je tuin, wat erg vervelend en tijdrovend kan zijn. Doordat worteldoek gemaakt is van geweven kunststof, blijft het jaren goed en hoef je je dus een hele poos geen zorgen meer te maken over onkruid in je tuin!

Een gietvloer in je woonkamer? Dit zijn de voordelen

Een gietvloer in je woonkamer? Dit zijn de voordelen

Wanneer je aan een gietvloer denkt, is het eerste wat in je opkomt waarschijnlijk een ziekenhuis of een ander groot institutioneel gebouw. Gietvloeren worden echter ook steeds populairder voor gebruik voor de woonkamer.

Het belang van een goede nageltafel voor nagelstylisten

Het belang van een goede nageltafel voor nagelstylisten

Als nagelstylist is het belangrijk dat je een goede werkomgeving hebt. Dit betekent dat je moet beschikken over alle nodige producten, hulpmiddelen en materiaal om het werk gemakkelijker en comfortabeler te maken. Een van de belangrijkste dingen die ongetwijfeld niet...

Zo kies je het beste materiaal voor je tuintegels

Zo kies je het beste materiaal voor je tuintegels

Tuintegels worden steeds populairder omdat mensen zich realiseren welke voordelen ze bieden ten opzichte van tuinen met planten. Tuintegels zijn een geweldige manier om direct een tuin te creëren die weinig onderhoud vergt en er geweldig uitziet. Alhoewel een tuin met...