Selecteer een pagina

Op het moment dat je als vrouw te maken krijgt met de zwangerschap, kun je last krijgen van verschillende lichamelijke klachten. Zo kan er bijvoorbeeld pijn ontstaan in de rug. De buikspieren worden minder krachtig tijdens de zwangerschap waardoor het lichaam moeite heeft met rechtop staan. De bekken zijn ook een bekend probleem. Logisch, want deze worden flink belast als het gewicht toeneemt. Ook als de zwangerschap is afgelopen kun je nog klachten ervaren. 

Rugpijn behandelen

Als je rugpijn ervaart tijdens de zwangerschap, kan dit worden behandeld met behulp van fysiotherapie. Je kunt bijvoorbeeld contact opnemen met fysiotherapie Maastricht of een andere in jouw buurt. De meeste vrouwen hebben last van lage rugpijn. Rust is één van de belangrijkste dingen. Hoewel het tegenstrijdig klinkt, is ook beweging van groot belang. Door het versterken van je rugspieren kun je sneller herstellen. Als je last hebt van spieren die verkrampt zijn kan de fysiotherapeut helpen om deze te ontspannen. Spieren kunnen worden versterkt met verschillende oefeningen en ook zal er aandacht worden besteedt aan de juiste houding. Niet alleen met het staan, maar ook zitten, liggen en lopen. 

Bekkenpijn behandelen

Tijdens de zwangerschap kun je ook last hebben van de bekken. Met behulp van fysiotherapie kan het gewricht worden gemobiliseerd. Dit wordt vaak gedaan met diverse oefeningen maar er kunnen ook massage technieken worden gebruikt. Je kunt er ook last van hebben als de zwangerschap is afgelopen. Het is dan belangrijk om een goed behandelplan te volgen zodat je je dagelijkse activiteiten langzaam kunt opbouwen. 

Wordt fysiotherapie vergoedt tijdens de zwangerschap?

Wanneer je zwanger bent en lichamelijke klachten ervaart wil je dit natuurlijk graag laten behandelen door een fysiotherapeut. De vraag is dan natuurlijk: ‘wordt fysiotherapie vergoedt tijdens de zwangerschap?’ Als je alleen over een basisverzekering beschikt zul je zelf zorg moeten dragen voor de kosten. Dat is niet het geval wanneer er sprake is van zwangerschapsincontinentie. Mocht je een aanvullende verzekering hebben afgesloten bij je zorgverzekeraar kom je mogelijk wel in aanmerking voor een vergoeding. Neem hiervoor contact op en met zorgverzekeraar.

Snelle en betrouwbare: iPhone reparatie in Breda

Snelle en betrouwbare: iPhone reparatie in Breda

Een gebarsten scherm, een niet functionerende home knop of een batterij die snel leegloopt het zijn frustrerende problemen waar veel iPhone gebruikers mee te maken krijgen. Gelukkig hoef je je iPhone niet direct te vervangen. Bij een betrouwbare telefoonwinkel in...

De mogelijkheden van een badkamermeubel

De mogelijkheden van een badkamermeubel

De badkamer is en van de ruimtes die vaak als laatste wordt aangepakt wanneer er verbouwd wordt. Toch is dat zonde, want de badkamer kan een ruimte zijn van rust en ontspanning. Hoe de badkamer wordt ingericht speelt hierbij een rol. Badkamermeubels kunnen hierbij...