Selecteer een pagina

Naast de slechte esthetiek kan een gebarsten voorruit ook een aantal veiligheidsrisico’s met zich meebrengen voor de bestuurder en andere inzittenden. De voorruit van een auto heeft verschillende functies, maar is in de eerste plaats ontworpen om een aantal belangrijke taken uit te voeren. Deze omvatten het voorkomen dat vreemde voorwerpen zoals stof, vuil en viezigheid de cabine binnendringen, voorkomen dat het dak van de auto instort en neerstort bij een zwaar ongeval, de bestuurder behoeden voor de eerste frontale botsing bij een ongeval, schittering en hitte van de zon voorkomen en ervoor zorgen dat de bestuurder een duidelijk zicht heeft op de weg voor hem. Het is dus belangrijk om een kraakvrije en brandschone voorruit te hebben.

Sla niet met je deuren

Je kunt waarschijnlijk al raden waarom het een slecht idee is om met je autodeuren te slaan: als je vaak met je autodeuren slaat, veroorzaakt dit overmatige trillingen die je ruiten kunnen beschadigen. Na verloop van tijd kunnen de geleidingskanalen van de ruiten losraken of kan de regelaar beschadigd raken; hierdoor kan je zijruit vast komen te zitten of kan de ruit zelfs in de deur vallen!

Wees voorzichtig met waar je je auto parkeert

Soms kun je er niets aan doen waar je parkeert. Maar als je kunt, zorg er dan voor dat je niet onder bomen In direct zonlicht parkeert. Naast de voor de hand liggende reden (vogelpoep), kunnen vallende boomtakken ernstige schade aan je voorruit veroorzaken. Een gebarsten ruit is een veel voorkomende probleem bij autobezitters bij autobezitters die hun auto onder een boom hebben geparkeerd – vooral na een storm. Als je kunt – vooral als het slecht weer wordt – parkeer dan uit de buurt van bomen.

Vervang je ruitenwissers regelmatig

Je ruitenwissers hebben meer invloed op je voorruit dan je zou denken. Goede ruitenwissers zorgen ervoor dat je kunt zien op een regenachtige dag; slechte ruitenwissers verminderen het zicht en beschadigen je voorruit.

Ruitenwisserbladen bestaan uit verschillende onderdelen: er is het metalen blad van de wisser – het deel dat met je auto verbonden is – en het rubber dat het blad bedekt. Als de rubberen rand weg is, is je voorruit niet langer beschermd tegen het metalen blad. Dit betekent dat elke keer dat je je ruitenwissers laat draaien, je metaal tegen je voorruit schraapt. Dit kan diepe krassen in je voorruit veroorzaken.

Zwammen in huis, waar komen deze vandaan en hoe kom je er vanaf?

Zwammen in huis, waar komen deze vandaan en hoe kom je er vanaf?

Heb je last van zwammen in je huis? Dat is natuurlijk heel vervelend. Maar geen paniek, je bent hier op de juiste plek beland. In deze blog duiken we samen in de wereld van zwammen: waar ze vandaan komen, waarom ze juist in jouw aanwezig zijn en natuurlijk hoe je ze...

De verschillende modellen spijkerbroeken: welke past bij jou?

De verschillende modellen spijkerbroeken: welke past bij jou?

In de wereld van mode en stijl is er één kledingstuk dat een tijdloze favoriet blijft: de spijkerbroek. Maar binnen deze categorie is er een overvloed aan verschillende modellen om uit te kiezen. Of je nu op zoek bent naar een klassieke rechte snit, een trendy skinny...

Slecht slapen en wat je ertegen kunt doen!

Slecht slapen en wat je ertegen kunt doen!

Een diepe slaap is van onschatbare waarde voor het welzijn. Het is bijna net als een giganstisch bedrag winnen bij betFIRST. Dit wordt duidelijk wanneer je gedurende een periode slecht slaapt. Je voelt je dan vermoeid, prikkelbaar en neerslachtig. Slaapgebrek kan...