Selecteer een pagina

Je tuin in de ideale plek om lekker te kunnen ontspannen en is een plek waar je veel mooie momenten kunt beleven: van een avondje gezellig eten met vrienden, tot het genieten van de zonnestralen. Maar wel kan het inrichten en onderhouden van een tuin een hele klus zijn. In deze blog vind je dan ook enkele tips die je daarbij kunnen helpen.

Een plan maken

Je hebt wellicht al veel ideeën over de perfecte tuin en wil het liefst gelijk aan de slag en naar de winkel om allerlei materialen te kopen. Toch is het aan te bevelen hier even mee te wachten en eerst een plan te maken. Zo voorkom je dat je spijt krijgt van bepaalde aankopen. Maak dus een wensenlijstje van je tuin. Zo ontdek je wat jouw smaak is. Schrijf op wat jou mooi lijkt, maar ook wat echt onmisbaar is voor jou in een tuin. Ook kun je hulp inschakelen van een hovenier. Een hovenier heeft veel verstand van tuinen en kan ook tips geven over het onderhoud ervan. Door het maken van een duidelijk plan kun je veel gerichter spullen gaan aanschaffen. Ook zorgt een overzichtelijk plan ervoor dat je niet onnodige spullen koopt. Ook nog eens goed voor de portemonnee dus!

Meerdere hoekjes

Je tuin is voor meerdere doeleinden te gebruiken: om er lekker aan te tafelen, maar ook om te ontspannen. Maak dus aparte hoeken: een eethoek, maar zet ook ergens een bankje neer waar je met een goed boek of tijdschrift je even kunt afzonderen. Misschien heb je wel hele groene vingers en vind je het leuk om een moestuin te hebben? Ook daarvoor kun je een hoekje maken in je tuin. Een moestuin zorgt daarnaast voor gezond eten: wie wil dat nou niet? Daarbij is een moestuin een duurzame keuze. Het is het verstandigst om met je moestuin te starten na de vorstperiode, dus in het voorjaar.  Als je liever geen zicht hebt op je moestuin, kun je kiezen voor het plaatsen een border. Hierdoor kun je je moestuin afschermen van de rest van je tuin. Voor een border is het aanschaffen van een druppelslang een goede optie. Een druppelslang is namelijk een vorm van beregening. Het water van het beregeningssysteem wordt meteen bij de wortels afgegeven. Een druppelsysteem kun je zowel gebruiken bij een haag die nog maar net geplant is, als bij borders die al dichtbegroeid zijn. Als je een dichtbegroeide border hebt, kan het lastig zijn om de wortels van de planten te bereiken met sproeiers. Een druppelsysteem heeft daar gelukkig geen moeite mee.

Combinaties

Veel mensen denken dat alle materialen in de tuin op elkaar afgestemd moeten zijn. Dat zou zorgen voor een rustig effect. Dit hoeft echter helemaal niet het geval te zijn. Het kan juist ontzettend sfeervol zijn om verschillende materialen door elkaar te gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor een terras dat gemaakt is van hout, maar leg in de rest van je tuin tegels aan of grind. 

Snelle en betrouwbare: iPhone reparatie in Breda

Snelle en betrouwbare: iPhone reparatie in Breda

Een gebarsten scherm, een niet functionerende home knop of een batterij die snel leegloopt het zijn frustrerende problemen waar veel iPhone gebruikers mee te maken krijgen. Gelukkig hoef je je iPhone niet direct te vervangen. Bij een betrouwbare telefoonwinkel in...

De mogelijkheden van een badkamermeubel

De mogelijkheden van een badkamermeubel

De badkamer is en van de ruimtes die vaak als laatste wordt aangepakt wanneer er verbouwd wordt. Toch is dat zonde, want de badkamer kan een ruimte zijn van rust en ontspanning. Hoe de badkamer wordt ingericht speelt hierbij een rol. Badkamermeubels kunnen hierbij...