Selecteer een pagina

Ga je verhuizen naar een nieuwe woning, of kan je eigen huis wel een make-over gebruiken? Het inrichten van een woning kan een hele klus zijn. Er zijn namelijk verschillende zaken waar je rekening mee moet houden. Voor de een is het inrichten echt een hobby, voor de ander is het aan behoorlijke opgave. Voor beide gevallen is deze blog handig. Hierin lees je namelijk verschillende tips die je kunt toepassen bij het inrichten van je woning.

Persoonlijk

Voordat je begint met de daadwerkelijke aanschaf van spullen om je huis mee in te richten, raden we je aan goed te bedenken wat jij leuk vindt en wat echt bij jou past. Op die manier kun je je huis persoonlijk maken. Dit kan al op een hele simpele manier, door eens om je heen te kijken. Bestudeer het interieur van anderen, blader door woontijdschriften of kijk eens naar woonprogramma’s op televisie. Ook online zijn er allerlei ideeën over woningen en interieurtips te vinden. Vraag jezelf af: waar word ik echt blij van? Wat vind ik mooi? Welke kleuren zouden goed in mijn huis staan? Van de ideeën die je verzameld hebt, kun je bijvoorbeeld een collage maken. Op die manier schets krijg je al een goed beeld van jouw stijl.

Indeling

Daarna is het tijd voor de volgende stap: de indeling van je huis. Bedenk van tevoren welke kamer je voor welk doel gaat gebruiken. Een tip: probeer verder te denken dan de standaard-ideeën. Beeld je eens in hoe een ruimte eruit zou zien wanneer je een muur verwijdert of hoekje extra ruimte kunt creëren, bijvoorbeeld door een dakkapel of veranda te plaatsen. Het is verstandig om hier goed over na te denken. De praktijk wijst namelijk uit dat je niet snel je woonruimtes aanpast, als je allerlei zware meubels er al neergezet hebt.

Basis

Na deze stappen kun je dan aan de slag met de daadwerkelijke inrichting. Het is verstandig om te starten met de basis, en je pas daarna te buigen over kleinere voor in je huis, zoals accessoires. We raden je daarbij aan om per verdieping voor dezelfde vloeren te kiezen. Het gevolg daarvan is namelijk dat je rust en ruimte creëert.  

Accessoires

Wanneer je huis is ingedeeld kun je naar de winkels gaan om accessoires te shoppen. Planten, of kussens en foto’s zorgen voor een persoonlijke touch en maken je huis helemaal af. Ook vloerkleden zijn een goed idee. Deze kleden zijn er in allerlei kleuren en verschillende maten, en elke kleed zorgt weer voor een andere sfeer in je huis. Let er wel op dat je niet al te veel spullen in één keer koopt. Impulsaankopen zorgen er vaak voor dat je na korte tijd je spullen zat bent. Kies dus liever voor accessoires die tijdloos zijn en waar je lange tijd van kunt genieten!

Hoe val je snel in slaap?

Hoe val je snel in slaap?

Soms lukt het je niet om in slaap te komen. Hoe zorg je ervoor dat je op deze momenten toch in slaap valt?