Selecteer een pagina

Als de donkere wintermaanden weer achter ons komen te liggen en de zomer er weer aan komt, hebben veel mensen ook zin in een nieuw interieur. Veel mensen voelen de drang om hun huis goed op te ruimen, en van een nieuwe look te voorzien! Hoe fijn is het om je woning klaar te maken voor de zomer door nieuwe decoraties aan te schaffen en nieuwe meubels te kopen? Vaak kunnen kleine veranderingen in je huis al voor grote gevolgen zorgen! In deze blog lees je dan ook wat de nieuwste trends zijn op het gebied van interieur, voor zowel binnen als buiten.

Duurzaam

De laatste jaren speelt duurzaamheid een steeds grotere rol in ons leven. We zijn ons meer en meer bewust van het milieu en dat vertaalt zich in verschillende zaken, zo eten we bijvoorbeeld vaker vegetarisch of veganistisch, kopen we meer kleding van duurzame merken, maar denken we ook zeker aan het milieu bij de inrichting van aanschaf van een huis. Veel mensen kiezen de laatste jaren namelijk steeds vaker voor meubels die zijn gemaakt van gerecycled materiaal of ze kopen juist meubels die tijdloos zijn. Ook tuinen worden steeds duurzamer. Dit kun je doen door biologische planten en materialen te kiezen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een regenton of een compostbak.

Rond

Een andere trend is: rond! Rond is helemaal in de mode, denk aan bijvoorbeeld een ronde eettafel een rond vloerkleed of een ronde lamp. Ronde vormen doorbreken de vaak vele rechte en strakke lijnen die je in een interieur ziet. Door ronde items toe te voegen, krijgt een woning een zachter en vriendelijkere uitstraling. Een ander voordeel van ronde items, is dat ze ideaal zijn voor wat kleinere woonruimtes. Dat komt omdat een rond item veel minder ruimte in beslag neemt dan een meubel met hoeken. Op die manier kun je de ronde items op verschillende plekken in je huis neerzetten, ideaal! En niet alleen ronde meubels staan mooi, maar ook ronde accessoires doen het goed.. Voor je tuin kun je denken aan ronde tafeltjes voor op je terras of vlonder, en ronde items voor aan je schutting.   

Een schutting

Kun je altijd bij de buren in hun tuin kijken en wil je graag iets meer privacy? Een schutting kan wellicht dan de oplossing zijn! Je kunt deze zelf in elkaar zetten, maar je kunt dit ook laten doen. Zorg er in ieder geval voor dat de maat klopt, de locatie en dat de schutting recht komt te staan. Ook is het belangrijk om rotting van de schutting te voorkomen. Dit kun je doen door om de palen waar je de schutting tegenaan plaatst een pvc buis met een grotere diameter te plaatsen.

Tips bij het inrichten van je tuin

Tips bij het inrichten van je tuin

Je tuin in de ideale plek om lekker te kunnen ontspannen en is een plek waar je veel mooie momenten kunt beleven: van een avondje gezellig eten met vrienden, tot het genieten van de zonnestralen.

Tips om je huis op te leuken

Tips om je huis op te leuken

Bent u op zoek naar tips om wat persoonlijkheid en stijl toe te voegen aan uw huis? Dan is kunst is de perfecte oplossing!