Selecteer een pagina

Bubble Tea, je ziet dit drankje steeds vaker verschijnen in Nederland. Maar wat is bubble tea nou eigenlijk? En waar komt dit bijzondere drankje vandaan? Als je alles hierover wilt weten lees dan snel verder!

Wat is bubble tea?

Bubble tea is een combinatie van thee, melk, vruchtensiroop en tapioca balletjes. Tapioca balletjes worden gemaakt van cassave, hebben weinig smaak en zijn een beetje taai, net als gummibeertjes. De tapioca balletjes zijn zwart van kleur en zijn typerend voor bubble tea.

 Bubble tea wordt vaak geserveerd in een plastic meeneembeker met een rietje. Doordat het rietje breed is komen de balletjes hier doorheen naar boven. Het bubbelige aan het drankje komt dan ook hiervandaan. Doordat de balletjes als bubbeltjes naar boven gaan.

Waar komt bubble tea vandaan?

Bubble tea komt oorspronkelijk uit Taiwan, waar het in 1980 is ontwikkeld. Volgens diverse bronnen werd het voor het eerst geserveerd in het Chun Shui Tang teahouse in Taichung, een stad in het westen van Taiwan. Het zou zijn bedacht door de toenmalige eigenaar Liu Han-Chieh, die op het idee kwam om thee koud te serveren. De bubbeltjes zijn er bij toeval bijgekomen doordat een medewerker voor de grap tapioca balletjes in de thee gooide. Dit bleek een verrassend lekkere combi te zijn en toen was bubble tea geboren! Dit drankje werd daarna snel populair in het land en later ook in de lander eromheen.

Bubble tea in Nederland

Het heeft lang geduurd voordat bubble tea bekend werd buiten Azië. Als eerste kwam het op in de verenigde staten. Hier werd het drankje net als eerder in Aziatische landen snel populair. Door de bekendheid in Amerika kwam het ook steeds meer op in andere westerse landen, zo ook in Nederland. Aan het kruisplein in Rotterdam opende Wing Chung Li YoYo! Dit was de eerste bubble tea zaak in heel Nederland. In het begin kwamen hier vooral mensen van Aziatische afkomst en een aantal early adopter. Maar inmiddels is YoYo uitgegroeid tot een keten van vijf zaken! 

 Na het succes van YoYo sprongen er door het hele land bubble tea zaken uit de grond. Tegenwoordig kan je ze bijna in elke stad wel vinden. Waar het begon in de randstad kan je het nu overal verkrijgen van Limburg tot aan Groningen.

Een gietvloer in je woonkamer? Dit zijn de voordelen

Een gietvloer in je woonkamer? Dit zijn de voordelen

Wanneer je aan een gietvloer denkt, is het eerste wat in je opkomt waarschijnlijk een ziekenhuis of een ander groot institutioneel gebouw. Gietvloeren worden echter ook steeds populairder voor gebruik voor de woonkamer.

Het belang van een goede nageltafel voor nagelstylisten

Het belang van een goede nageltafel voor nagelstylisten

Als nagelstylist is het belangrijk dat je een goede werkomgeving hebt. Dit betekent dat je moet beschikken over alle nodige producten, hulpmiddelen en materiaal om het werk gemakkelijker en comfortabeler te maken. Een van de belangrijkste dingen die ongetwijfeld niet...

Zo kies je het beste materiaal voor je tuintegels

Zo kies je het beste materiaal voor je tuintegels

Tuintegels worden steeds populairder omdat mensen zich realiseren welke voordelen ze bieden ten opzichte van tuinen met planten. Tuintegels zijn een geweldige manier om direct een tuin te creëren die weinig onderhoud vergt en er geweldig uitziet. Alhoewel een tuin met...