Selecteer een pagina

Al sinds jaar en dag zijn houten meubels erg populair. Voordeel is dat ze in ieder interieur passen, een landelijke of industriële look, het kan allemaal. Maar welke houtsoort moet je kiezen die past binnen jouw interieur? Lees hier welke houtsoorten populair zijn en welke eigenschappen ze hebben.

Teakhout

In de meubelindustrie blijven teakhouten meubelen al jaren een trend. Verschillende meubels als dressoirs, kasten, stoelen en bijzettafels kun je overal bij combineren. Er zijn twee soorten teakhout: Jong en oud teakhout. Teakhout, dat jong is, herken je aan het gladde oppervlak en de rode kleur die het heeft. Oud teakhout is wat grijzer van kleur, en heeft een grovere uitstraling.

Teakhout kun je ook uitstekend combineren met een industriële look. Een mooi tafelblad van teakhout met een stalen onderstel past perfect in een trendy interieur. Bij casino777 een spel spelen vereist een goede tafel om je laptop op te zetten.

Eikenhout

Helaas heeft eikenhout jarenlang het stempel gehad als ouderwets. Gelukkig is dit de afgelopen jaren flink veranderd. De lichte kleur van eiken past namelijk in ieder interieur. Vaak wordt eikenhout glad afgewerkt en is het een stevige houtsoort. Je kunt het ook verven of lakken als afwerking. Tafels, dressoirs, salontafels en kasten zie je vaak in eikenhout.

Eikenhouten tafels zijn de laatste jaren erg populair geworden in combinatie met een onderstel naar keuze. Ook wat betreft de bladen heb je veel keuze.

Mangohout

Vanuit India wordt mangohout naar Nederland geëxporteerd. Door de vele verschillende kleuren variërend van donker tot bijna geel is mangohout in ieder interieur te combineren. In het hout zit bijna elke kleur wel verwerkt. Net als andere houtsoorten zijn er diverse meubels verkrijgbaar in mangohout. Salontafels, bijzettafels, bureaus, kasten en nog veel meer.

Mangohout is een duurzame houtsoort die weinig onderhoud nodig heeft. Ook de prijs van deze houtsoort is vriendelijk, en ieder meubelstuk dat gemaakt is uit mangohout is uniek van uitstraling.

Acaciahout

Een nog redelijk onbekende houtsoort is acaciahout. De kleurstelling van deze houtsoort is bijzonder te noemen. Toch heeft acaciahout de interieurwereld weten te veroveren. Het hout heeft in tegenstelling tot andere meubels een zeer donkere en rode kleur.

Bij de meubels van acaciahout kun je kiezen uit verschillende soorten bladen en onderstellen. Opvallend bij de houtsoort zijn de fijne scheurtjes in het hout en de noesten. Door daglicht kan het voorkomen dat de kleur van het hout verkleurt. Voordeel van acaciahout is wel dat het een natuurlijke uitstraling heeft wanneer het van kleur lichter wordt door het daglicht wat erop komt.

Zwammen in huis, waar komen deze vandaan en hoe kom je er vanaf?

Zwammen in huis, waar komen deze vandaan en hoe kom je er vanaf?

Heb je last van zwammen in je huis? Dat is natuurlijk heel vervelend. Maar geen paniek, je bent hier op de juiste plek beland. In deze blog duiken we samen in de wereld van zwammen: waar ze vandaan komen, waarom ze juist in jouw aanwezig zijn en natuurlijk hoe je ze...

De verschillende modellen spijkerbroeken: welke past bij jou?

De verschillende modellen spijkerbroeken: welke past bij jou?

In de wereld van mode en stijl is er één kledingstuk dat een tijdloze favoriet blijft: de spijkerbroek. Maar binnen deze categorie is er een overvloed aan verschillende modellen om uit te kiezen. Of je nu op zoek bent naar een klassieke rechte snit, een trendy skinny...

Slecht slapen en wat je ertegen kunt doen!

Slecht slapen en wat je ertegen kunt doen!

Een diepe slaap is van onschatbare waarde voor het welzijn. Het is bijna net als een giganstisch bedrag winnen bij betFIRST. Dit wordt duidelijk wanneer je gedurende een periode slecht slaapt. Je voelt je dan vermoeid, prikkelbaar en neerslachtig. Slaapgebrek kan...