Selecteer een pagina

Ondernemen is iets wat we steeds vaker doen. Steeds meer mensen worden ondernemer. Dit doen ze in plaats van dat ze voor een baas werken of ze doen het ernaast. Helaas komt er veel kijken bij het ondernemerschap. Er zijn veel dingen die moeten gebeuren, veel kan je zelf doen maar ook niet alles. Een van de dingen die je vaak nodig hebt is een website. Hierbij komt vaak de vraag ga je die zelf maken of ga je die laten maken? Om je te helpen hebben wij van beide de voor en nadelen op een rijtje gezet.

Zelf een website maken

Zelf een website maken heeft natuurlijk een groot voordeel, je bespaart er geld mee. Vaak is dit ook best veel geld. Om voor jezelf te starten ben je vrij weinig nodig, met 50 of 100 euro kan je al beginnen. Maar voor een website ben je wel wat meer nodig. Als je voor kwaliteit gaat zit je al snel op 500 tot 1500 euro afhankelijk van wat je allemaal nodig hebt. 

Het grootste nadeel van zelf een website maken is dat dit afhankelijk van je kennis en ervaring lastig kan zijn. Gelukkig is het tegenwoordig wel een stuk makkelijker om zelf een website te maken. Voornamelijk met systemen als WordPress en Shopify is het voor bijna iedereen wel mogelijk om een website te maken. Het nadeel is alleen dat dit waarschijnlijk veel tijd gaat kosten en het resultaat ook minder zal zijn dan wanneer je het gaat uitbesteden.

Een website laten maken

Het laten maken van een website heeft vele voordelen. Ten eerste bespaart het je veel tijd, maar daarnaast is de website ook vaak nog eens sneller klaar dan wanneer je het zelf doet. Ook heb je meer keuze uit welk CMS je wilt voor je website. Als je het niet zelf hoeft te bouwen kan je ook voor een Magento of Lightspeed website gaan die weer andere opties hebben. Als laatste weet je ook zeker dat je een goed en professioneel product krijgt. Als je zelf aan de slag gaat is dit natuurlijk altijd maar de vraag.

Wat is het beste om te doen?

Wat het best is om te doen verschilt per situatie. Heb je veel tijd om handen en ben je al redelijk handig met websites en dergelijke dan is het raden om zelf aan de slag te gaan. Voor een gewone website kan je dan het beste WordPress gebruiken, voor een webshop leent Shopify zich het beste. Tenzij je natuurlijk genoeg geld of inkomsten hebt, dan kan je het alsnog laten uitbesteden. 

Is de situatie zo dat je de tijd die je zou besteden aan het bouwen van een website ook kan gebruiken om geld te verdienen met je business, dan moet je de website uitbesteden. Het is namelijk zonde als je die tijd niet gebruikt om geld te verdienen of je bedrijf te laten groeien. Dit geldt ook voor zaken als je administratie en andere randzaken. Alles wat je kan uitbesteden moet je doen. Zo kan je je website laten maken in Utrecht zodat je zelf lekker door kan werken aan je onderneming. Dit scheelt je niet alleen tijd maar is natuurlijk ook een stuk leuker!

Een gietvloer in je woonkamer? Dit zijn de voordelen

Een gietvloer in je woonkamer? Dit zijn de voordelen

Wanneer je aan een gietvloer denkt, is het eerste wat in je opkomt waarschijnlijk een ziekenhuis of een ander groot institutioneel gebouw. Gietvloeren worden echter ook steeds populairder voor gebruik voor de woonkamer.

Het belang van een goede nageltafel voor nagelstylisten

Het belang van een goede nageltafel voor nagelstylisten

Als nagelstylist is het belangrijk dat je een goede werkomgeving hebt. Dit betekent dat je moet beschikken over alle nodige producten, hulpmiddelen en materiaal om het werk gemakkelijker en comfortabeler te maken. Een van de belangrijkste dingen die ongetwijfeld niet...

Zo kies je het beste materiaal voor je tuintegels

Zo kies je het beste materiaal voor je tuintegels

Tuintegels worden steeds populairder omdat mensen zich realiseren welke voordelen ze bieden ten opzichte van tuinen met planten. Tuintegels zijn een geweldige manier om direct een tuin te creëren die weinig onderhoud vergt en er geweldig uitziet. Alhoewel een tuin met...