Selecteer een pagina

Zilveren oorbellen zijn een populaire vorm van sieraden die kunnen worden gedragen voor elke gelegenheid. Ze komen in een verscheidenheid van stijlen, en er is voor ieder wat wils! Zilveren oorbellen zijn ook een goede keuze voor mensen die allergisch zijn voor andere soorten metalen. Het is echter belangrijk om te weten hoe je echte zilveren oorbellen te onderscheiden van nep-oorbellen. In deze blog bespreken we de manieren waarop je kunt zien of je zilveren oorbellen echt zijn of niet!

Echt zilveren oorbellen

Sommige mensen willen nu eenmaal weten of zij oorbellen van een goede kwaliteit hebben. Weer anderen zijn allergisch voor nikkel, een soort metaal dat vaak wordt gebruikt in goedkope nep zilveren oorbellen. Vaak komt men hier pas later achter omdat er een beschermende laag aan de buitenkant van deze oorbellen zitten. Echt zilveren oorbellen veroorzaken geen allergieën omdat er geen nikkel in zit. Wat overigens een bijzonder feitje is, is dat in écht zilveren oorbellen ook koper zit. Hoe dat zit, leggen we hieronder uit.

Sterling zilveren oorbellen

Je bent de naam sterling zilver oorbellen waarschijnlijk al wel vaker tegengekomen. Echt zilver is namelijk veel te zacht om te gebruiken voor sieraden. Hier wordt 7.5% koper aan toegevoegd zodat er goede oorbellen van gemaakt kunnen worden. Echt zilveren oorbellen herken je vaak aan bepaalde codes die in de sieraden gegraveerd zijn. De code 925 verwijst naar stering zilver oorbellen omdat deze van 92.5% van zilver gemaakt zijn. Hoe lager de code is, hoe minder zilver dus in het sieraad zit.

Overige zilveren oorbellen

Soorten oorbellen die officieel nog zilveren oorbellen te noemen zijn, hebben de codes 800, 835, 900 en 925 ergens gegraveerd zijn. In Engeland, waar sterling zilver officieel vandaan komt, wordt ook wel het logo van een leeuw gebruikt om dit aan te geven. Zilveren oorbellen waar de codes 80, 90, 100, 119 en 150 op staan zijn alleen verzilverd aan de buitenkant. Ook kun je echt zilveren oorbellen met een magneet herkennen. Echt zilver reageert namelijk niet op de magneet en verzilverde oorbellen wel.

Zilveren oorbellen kopen

Als je op zoek bent naar echt zilveren oorbellen, kun je dus het beste voor sterling zilver gaan. Om er daarnaast zeker van te zijn dat je oorbellen van echt zilver zijn gemaakt, kun je ze het beste kopen bij een betrouwbare winkel. Als je de oorbellen eenmaal in je handen hebt, kun je vervolgens met een magneet checken of het echt zilver is of zoeken naar de code 925!

Een gietvloer in je woonkamer? Dit zijn de voordelen

Een gietvloer in je woonkamer? Dit zijn de voordelen

Wanneer je aan een gietvloer denkt, is het eerste wat in je opkomt waarschijnlijk een ziekenhuis of een ander groot institutioneel gebouw. Gietvloeren worden echter ook steeds populairder voor gebruik voor de woonkamer.

Het belang van een goede nageltafel voor nagelstylisten

Het belang van een goede nageltafel voor nagelstylisten

Als nagelstylist is het belangrijk dat je een goede werkomgeving hebt. Dit betekent dat je moet beschikken over alle nodige producten, hulpmiddelen en materiaal om het werk gemakkelijker en comfortabeler te maken. Een van de belangrijkste dingen die ongetwijfeld niet...

Zo kies je het beste materiaal voor je tuintegels

Zo kies je het beste materiaal voor je tuintegels

Tuintegels worden steeds populairder omdat mensen zich realiseren welke voordelen ze bieden ten opzichte van tuinen met planten. Tuintegels zijn een geweldige manier om direct een tuin te creëren die weinig onderhoud vergt en er geweldig uitziet. Alhoewel een tuin met...