Selecteer een pagina

Tuintegels worden steeds populairder omdat mensen zich realiseren welke voordelen ze bieden ten opzichte van tuinen met planten. Tuintegels zijn een geweldige manier om direct een tuin te creëren die weinig onderhoud vergt en er geweldig uitziet. Alhoewel een tuin met planten er geweldig uit kan zien, lopen veel mensen met hun drukke leven aan tegen al het onderhoud dat deze planten vergen. Een tuin met tuintegels is daarom de perfecte oplossing. In deze blog zullen we kijken naar de verschillende soorten tuintegels die beschikbaar zijn en de voor- en nadelen van elk type.

Verschillende soorten tuintegels

Een van de belangrijkste besluiten die je moet nemen als je op zoek bent naar tuintegels is de keuze in het materiaal. Over het algemeen kunnen we drie verschillende soorten tegels onderscheiden. Dit zijn keramische tuintegels, tuintegels van beton en tuintegels gemaakt van natuursteen. Hieronder lees je alles over de voor- en nadelen van elk soort tegel!

Keramische tuintegels

Keramische tuintegels zijn kwalitatief gezien de beste tuintegels die er zijn. Zo zijn ze kleurvast, slijten ze niet snel en krassen ook niet. Ook houden ze veel vocht tegen. Dit kan in de winter echter nadelen hebben omdat de tuintegels dan erg glad kunnen worden. Daarentegen is het heel simpel om deze tegels schoon te maken. Het grootste nadeel van deze tuintegels is dat ze ook het duurst zijn. Daar krijg je overigens wel echte kwaliteit voor terug.

Tuintegels van beton

Tuintegels die gemaakt zijn van beton, zijn in verhouding het goedkoopst en vrij robuust. Dat is een goed nieuws voor de mensen onder ons die wat minder budget hebben maar toch willen genieten van tuintegels. Alhoewel deze tegels lang meegaan, zijn ze erg lastig schoon te houden doordat vuil, vocht en vlekken snel in de tegels trekken. Als alternatief zijn er echter ook gecoate betonnen tuintegels.

Tuintegels van natuursteen

Als het op tuintegels van natuursteen aankomt, is het goed om te weten dat het hier nooit specifiek om één soort steen gaat. Het is een verzamelnaam voor tuintegels die gemaakt worden van allerlei soorten natuursteen. Je kunt hierbij denken aan lavasteen, graniet, marmer of kalksteen. Over het algemeen zijn deze tuintegels nooit effen en perfect. Doordat het hier om een natuurproduct gaat, is er altijd sprake van imperfecties. Sommigen vinden dit een nadeel, anderen vinden deze tuintegels juist erg karakteristiek. Het nadeel van deze tuintegels is echter dat ze broos kunnen zijn en niet krasbestendig.

Tuintegels kopen

Naast het materiaal van de tuintegels, is ook het ontwerp en de kleur van de tegels de moeite waard om over na te denken. Ook het formaat van de tuintegels kan een hoop uitmaken voor je tuin. Welk materiaal het beste bij jou past als het op tuintegels aankomt, kun je nu zelf beslissen!

Help! Ik ben gestoken door een wesp, wat nu?

Help! Ik ben gestoken door een wesp, wat nu?

Steken van wespen komt helaas vrij vaak voor, vooral tijdens de zomermaanden. Hoewel wespensteken over het algemeen pijnlijk en ongemakkelijk kunnen zijn, zijn ze in de meeste gevallen niet ernstig. In zeldzame gevallen kunnen ze echter leiden tot ernstige allergische...

Dingen die je moet weten voordat je een makelaar kiest

Dingen die je moet weten voordat je een makelaar kiest

Het kiezen van de juiste makelaar is een belangrijke beslissing. Het kan een moeilijk proces zijn, maar met de juiste kennis en onderzoek kunt u een weloverwogen keuze maken. Wanneer u makelaars overweegt, is het belangrijk om de verschillende soorten diensten die zij...

Rijlessen in Amsterdam, waarom je dit zou moeten doen!

Rijlessen in Amsterdam, waarom je dit zou moeten doen!

Rijlessen bij een rijschool in Amsterdam kunnen een onvergetelijke ervaring zijn voor iedereen die op zoek is naar een manier om te leren autorijden. Of je nu een beginnende bestuurder bent of op zoek bent naar verbetering van je rijvaardigheden, een rijschool in...